Öppettider Mån-fre 09:00-16:00
Open
X

Företaget.

Guide Dogs Stockholm har ett nära samarbeta med Göta Hund AB i Göteborg www.gotahund.se, Expose Ledarhundar AB i Dalarna www.ledarhundar.se, och DISA Dogs AB i Helsingborg www.disadogs.se. Tillsammans äger vi Assistanshundskolan i Sverige, bedriver en gemensam uppfödning och utbildning av assistanshundar över hela Sverige. Övriga delägare i Assistanshundskolan dresserar och levererar också Ledarhundar till Synskadades Riksförbund.

Guide Dogs Stockholm levererar utbildade assistanshundar för många olika typer av jobb, det kan vara en hund för dig som har en synskada, en psykiatriskt diagnos, diabetes eller en fysiskt funktionsnedsättning. Verksamheten bedrivs nu endast sparsamt då jag även har andra arbeten/uppdrag. Är du intresserad av en hund så hör av dig till mig i god tid före planerad leverans.

Jag har tidigare arbetat med att utbilda ledarhundar och dess förare men koncentrerar mig nu enbart på assistanshundar här i Sverige.  Jag arbetar också en hel del utomlands och har genom  åren samtränat flera ledarhundsekipage och assistanshundsekipage bland annat på Malta och i Finland, samt arbetat en del på Åland.

Guide Dogs Stockholm har en liten fodervärdsverksamhet och söker emellanåt efter seriösa och ansvarsfulla personer att ta hand om en blivande assistanshund. Just nu har vi inget behov av fodervärdar.

Jag är utbildad Orienterings- och Förflyttningsinstruktör vid La Trobe University Melbourne och har en Internationellt erkänd Ledarhundsinstruktörsutbildning från Guide Dogs Victoria i Melbourne.

Jag är också Synpedagog och finns tillgänglig för uppdrag på Syncentraler och liknande. Mitt specialområde är Orientering och Förflyttning.

Företaget