Öppettider Mån-fre 09:00-16:00
Open
X

Fodervärd. Att bli fodervärd

 

Vi har just nu inget behov av fodervärdar.

Guide Dogs Stockholm söker emellanåt lämpliga fodervärdar till de valpar som skall bli  assistanshundar. Valparna föds upp av Guide Dogs Stockholm, någon av samarbetsparterna eller köps in från externa uppfödare.  Väntetiden för att bli fodervärd kan variera från en vecka till ett par månader.

Valparna placeras hos fodervärdar när de är 8 veckor och tas in för dressyr när de är mellan 12-18 månader. Ibland har vi också äldre hundar som behöver fodervärd under en kortare tid eller hundar i dressyr som behöver helgfodervärdar. Under fodervärdstiden har vi fodervärdsträffar samt erbjuder enskilda besök vid behov. Innan man blir godkänd som fodervärd bokar vi in ett besök där man kan ställa frågor och gå igenom vad det innebär att ta hand om en blivande assistanshund. Just nu har vi inget behov av fodervärdar då vi genomgår en nedtrappning av verksamheten.

Som fodervärd är det viktigt att man har mycket tid och tålamod att ta hand om en valp-och unghund. Valpen skall uppfostras och miljötränas samt ges vård och omsorg. Guide Dogs Stockholm står för alla kostnader i samband med veterinärvård och hälsoförsäkring.

Guide Dogs Stockholm arbetar främst med rasen Labrador.

Som fodervärd bör du inte arbeta heltid alternativt ha möjlighet att ta med hunden på arbetet, att ha mycket små barn och vara fodervärd brukar vara en svår kombination. Har du frågor så ta gärna kontakt.

Ibland har jag också vuxna hundar som inte är lämpliga som assistanshundar till salu.

[/one_half]